Let og tungt

Den klassiske musik byder på nogle gedigne værker, og der er meget af musikken, som er både tung og meget langtrukken. Specielt virker Wagner for mange, som om det er noget, som er svært at komme igennem. Operaer som Nibelungens Ring er for mange som at læse nogle af de store russiske forfattere og først skulle lære at læse det på russisk.

Der er til gengæld også klassiske komponister, som er lette, og hvor tilgangen er meget enkel. Det er kunstnere som Grieg. Musik som er lige så kompleks. som det Wagner har skrevet, men som i tone og i komposition er meget lettere. Noget som selvfølgelig kan have at gøre med, om det er skrevet i dur eller i mol, hvor mol er en mørkere og mere dyster lyd.

Typen af musik, hvor tung eller let den er, følger ofte den tid, som den er skrevet i. En af de bedste eksempler på det er den musik, som er skrevet i baroktiden. Den passer så fint til arkitekturen, som er storladen og meget kunstnerisk udført med mange detaljer. Noget, som du ser i musikken, der er tung og meget finurlig, og du som musiker nyder at give dig i lag med.

alante-x