Mange instrumenter

Kigger du på musikken, så er der meget forskelligt, herunder mange forskellige instrumenter, og hvis du bare kigger på et symfoniorkester, så er der virkelig mange, som er inddelt i grupper. Der er træblæsere, messingblæsere, violiner, bratsch, og selvfølgelig er der cello, forskellige fløjter, og desuden er der også en slagtøjssektion, som omfatter forskellige instrumenter.

Det er dog kun en start, og tager du et kig udenfor symfoniorkestret, så er der mindst lige så mange forskellige instrumenter. Noget som giver mange muligheder for at lære et instrument at kende.

Kigger du på klavererne, så er de alle opbygget på samme måde, men der er stor forskel i lyden, men du kan spille på dem alle, hvis du kan spille på den ene slags. Det eneste, som skiller sig lidt ud, er orglet. Det er en anden opbygning og en helt anden måde at spille på, selvom tangenterne er næsten ens.

De moderne instrumenter udspringer alle af tidligere versioner, og et af de mest populære instrumenter i dag er guitaren. Den stammer med al sandsynlighed fra lutten og andre lignende strengeinstrumenter, så er udviklingen sket derfra, og i dag findes der en guitar på mange drenge- og pigeværelser, for det er et let instrument at lære og et, som du hurtigt og let kan pakke sammen og tage med dig, når du skal til fester og ud i verden.

Guitaren er selvfølgelig også gået digital og elektrisk, og det har skabt nogle store idoler, som verden slet ikke ville være den samme uden.

alante-x