Den bedste guitarist

Du vil få mange navne nævnt, hvis du spørger, hvem der er den bedste guitarist, for der er heldigvis mange at vælge mellem. Det er derfor nærmest en umulig opgave at finde bare en, der kan indtage en trone her, men heldigvis betyder det også, at du kan høre mange forskellige guitarister og få nogle rigtig gode oplevelser ved alle stykker musik.

Det kan være, du nyder de spændende toner fra Gary More, men du kan også være til det mere psykedeliske hos Steve Vai, der kan frembringe lyde på en guitar, de fleste ikke troede, var muligt. For særligt rock- og bluesmusikken har givet verden nogle af de bedste guitarister nogensinde. Her kan i flæng nævnes Jimi Hendrix, Yngwie Malmsteen, Joe Satriani, John Petrucci, Marty Friedman og mange flere, og det er bare nogle få af de mange, der findes, og som alle fortjener hæder og ære for deres evner.

Der er i meget af det, de spiller, en klar inspiration fra den klassiske musik. Mange af dem spiller faktisk hele stykker på en guitar. Noget, der ikke er blandt det letteste i verden at gøre, men som de næsten får til at se let ud. Det viser også bare, at den klassiske musik er evig, og at den kan tilpasse sig alle situationer, herunder at den kan spilles på en elektrisk guitar i et hårdtslående rocknummer. Det viser samtidig, at musikere er meget alsidige, for de spiller både den musik, der er moderne her og nu, som de turnerer med sammen med bands og andre musikere, men de ser sig også tilbage over skulderen og lytter til de mest fantastiske komponister gennem tiderne. Og med deres evner på guitar beviser de, at de ikke kun lytter, men de tager det med sig og giver det et moderne tvist.

Klassisk musik er selvfølgelig alle skalaerne, og dem får du også med, når det kommer til guitaristerne. De kan nogle ting med dette populære instrument, der lyder simpelt, men på ingen måde er det. Og selvom der er mange på listen, så er den alligevel ikke længere, end at du kan overskue den, for der skal rigtig meget til at havne på denne liste, og der skal endnu mere til at havne i toppen af den som disse mennesker.

alante-x